Ремонт на лаптопи Dell Inspiron N5110

Моделът на Dell Inspiron N5110 е един от най-популярните модели лаптопи. Моделът дебютира през 2011 година, а у нас набира голяма популярност през 2012 година. Вариантите, които се продават у нас се различават по процесора. Процесорите са I3, I5 или I7. N5110 има и допълнителна видео карта. За разлика от предшественика си N5010, тук видеото е значително по-сигурно. В резюме моделът N5110 на Dell е един доста удачен лаптоп (под 2000лв при дебюта си), който продължава да работи и до днес.

schupeni-panti-lenovo

Причини за ремонт на Dell Inspiron N5110

Този модел няма фабрични дефекти и слабости, на които да обърнем специално внимание. Клиентите на Serviz.bg по-скоро имат стандартни проблеми и се нуждаят от сервиз за стандартни услуги. Тези проблеми не се ограничават до модела N5110 или марката Dell. Това са проблеми свързаните с употреба или инциденти, които могат да се случат на всеки лаптоп и на всеки потребител. Ето и списък с най популярните причини за сервиз на N5110 в Serviz.bg:

  • Профилактика – Стандартна услуга за почистване от прах и смяна на термопаста и падове на N5110. Понякога профилактика се налага и заради неправилна предишна профилактика (лошо почистване, некачествена термопаста и термопадове).
  • Дефектен HDD – Механичните дискове може да получат лоши сектори заради сътресения по време на работа. Във времето може да се натрупат достатъчно лоши сектори, които да забавят работата на лаптопа или директно да причинят загуба на информация.
  • Софтуерни проблеми – Един от най-честите проблеми с лаптопите въобще. За N5110 шансовете за проблеми се увеличават, защото лаптопа вече е относително слаб. Особено при Windows 10 е възможно да се натрупат голям брой обновявания (updates) и лаптопа да забие или потребителя да се заблуди, че е забил, защото те отнемат много време.
  • Счупени корпуси, панти, захранващи букси, матрици, клавиатури и USB портове – Тривиални проблеми свързани с изпускане на лаптопа, затегнали панти, заливане или амортизация.
serviz-n5110

Пълно разглобяване на N5110. На снимката вляво е махнат палмреста. На снимката отдясно, вече е демонтирано дъното.

Опции за upgrade на лаптоп Dell N5110

Ако лаптопа продължава да се използва или операционната система е ъпгрейдната до Windows 10, той може да забави драматично работата си. За някои от тези лаптопи е възможно да се смени процесора с по-мощен (примерно от I3 на I7 – ако дъното има необходимото захранване). Да се добави RAM, защото особено браузерите като Google Chrome, използват много памет. И да се подмени хард диска със SSD. Това е услугата с най-сериозен ефект върху работата на лаптопа. Трябва да се отбележи, че за този модел това не е лесно и съветваме да се прави от професионалисти. Хард диска е 2.5 инчов и е поставен под дънната платка. За да се подмени, се налага пълно разглобяване на лаптопа.

Цени за части и услуги

Списък с резервните части, консумативите и услугите, които предлагаме за N5110:

За ремонт на вашият лаптоп N5110 се свържете с нас на:

0887 203 685
office@serviz.bg