Нашите цени за ремонт на компютри, лаптопи и монитори:

Ремонт на лаптопи – хардуеренЦени
Диагностика на лаптоп (диагностика се заплаща, само ако след нея не се извърши ремонт)25лв.
Почистване на лаптоп от прах (с цялостно разглобяване със смяна на термо падове и паста)35лв.
Ремонт на дънна платка на лаптоп (ако се наложи да се влагат части, те отделно се заплащат)85лв.
Смяна на захранващи букси (буксите се заплащат отделно, повечето са на символични цени около 5лв.)45лв.
Смяна на дисплей на лаптоп (цената е само за труда, на склад нови и втора употреба матрици)35лв.
Ремонт на матрица на лаптоп (ремонт по електрониката и подмяна на лампи за подсветка)65-85лв.
Препрограмиране на дефектен BIOS на лаптоп (разпояване на биоса и презаписване на програматор)85лв.
Смяна на BGA интегрални схеми на лаптоп - видеочипове и чипсети (посочената цена е само за труд)95лв.
Презапояване на BGA интегрални схеми - reballing (само при все още здрави видеокарти и чипсети)95лв.
Ремонт на компютри – хардуеренЦени
Диагностика на компютър (дължи се само, когато не се извършва ремонт след диагностиката)10лв.
Общ ремонт на компютър (посочената цена е за труд и може да нарасне при много тежки случаи)15-25лв.
Почистване на компютър от прах, косми и др. (цената може да нарасне при екстремно мръсни машини)15лв.
Ремонт на дънна платка на компютър (без случаи, в които се налага подмяна на чипсет)25-45лв.
Ремонт на захранване на компютър (в много случаи по-рентабилно е захранването да бъде подменено с ново)15-35лв.
Ремонт на видеокарта на компютър (без случаи, в които се налага подмяна на видеопроцесор или видеопамет)25-45лв.
Подмяна и препрограмиране на дефектен BIOS чип на компютър35лв.
Смяна на BGA интегрални схеми(посочената цена е само за труд)85лв.
Презапояване на BGA интегрални схеми - reballing (само при все още здрави видеокарти и чипсети)85лв.
Софтуерни услуги за лаптопи и настолни компютриЦени
Почистване на компютър от вируси (премахване на malware, trojan generic, изскачащи прозорци и др.)15-25лв.
Оптимизиране на операционни системи за бързодействие (Win 7, 8, 8.1 и 10)15-25лв.
Инсталиране на операционна система (включва инсталиране на всички драйвъри, само с лицензиран софтуер)25лв.
Поправка на лоши сектори на хард диск (има смисъл само при малък брой лоши сектори)15лв.
Общи софтуерни услуги – цена за 1 час15лв.
Ремонт на монитори.Цени
Ремонт на монитори с размер от 15” до 19” (Цена за труд - части около 5лв.)35лв.
Ремонт на монитори с размер от 20” до 24” (Цена за труд - части около 5лв.)45лв.

Често задавани въпроси:

Ремонтираме само лаптопи, компютри, монитори, таблети, компютри Apple Macbook. Serviz.BG е тясно специализиран и не извършва ремонт на друга техника!

Извършваме гаранционни ремонти само ако в гаранционната Ви карта е изписано името на нашият сервиз – Сервиз.БГ, в противен случай ще се наложи да си платите ремонта!

Да. Дори и даден компонент да не може да бъде ремонтиран, той лесно може да се подмени с друг на приемлива цена. Изключение правят само много стари настолни компютри с повредени дънни платки, когато подмяната им е невъзможна, а ремонтът може да се окаже нерентабилен.

Диагностиката на монитори е безплатна. Диагностиката на лаптопи и компютри е безплатна само ако последвалият ремонт се извърши в нашият сервиз. Това значи, че ако след диагностиката се откажете от ремонт заплащате само цената на диагностиката, която е точно регламентирана в нашата ценова листа. Ако ремонт е невъзможен (което е рядкост) или в процес на работа се оказва, че той става неоправдан се заплаща цена за диагностика.

При компютри, които не се включват изобщо, нямат картина, инициализация или захранване, диагностиката се извършва за броени часове. За компютри, които не могат да заредят операционната си система, диагностиката може да отнеме и 1-2 дни. Компютри с нециклични или трудно повтаряеми симптоми, са времеемки за дигностика. В такива случаи процесът може да отнеме повече дни.

От няколко часа до 1 ден след диагностика.

Извършвате ли услуги при клиента? Не. Няма как да пренесем нито апаратурата нито частите. Сериозни ремонти в домашни условия са не професионални.

Над 90% от ремонтите ни са успешни, независимо от сложността им. Шансовете за успешен ремонт намаляват в следните случаи :
Лаптопът е заливан с течност (особено ако са правени опити да се пуска след това или е залят отдавна)
Лаптопът е с повредена дънна платка от удар или изпускане.
Има неуспешен опит за ремонт на дънната платка на лаптопа (често щетите нанесени от такива опити са по-сериозни от първичният дефект)
Толкова много неща са повредени, че крайната цена би била твърде висока спрямо стойността на лаптопа.

Цената за ремонт се калкулира след извършване на диагностика, след това клиентът се уведомява и чак след съгласие от негова страна се извършва ремонта. Предварителна цена може да се даде само за подмяна на компоненти – дисплеи, клавиатури, хард дискове, букси и т.н. Ако желаете да получите предварително цена за подмяна на интегрални схеми като: видео чипове, чипсети, мултиконтролери и т.н., ще трябва да предоставите ПАРТ НОМЕР на съответната интегрална схема за да ви калкулираме такава.

По-често локализиране на дефектът отнема повече време от самото му отстраняване. В повечето случаи диагностиката отнема от 1 до 2 дена. Диагностиката на постоянно неработещи зарядни устройства, батерии, вентилатори и клавиатури може да се извърши веднага във ваше присъствие. При леки повреди, като дефектни твърди дискове, рам паметти, захранващи букси, софтуер и постоянно неработещи дисплеи, инвертори, диагностика е възможна само за няколко часа.
Диагностиката на повредени дънни платки на лаптоп и диагностиката на лаптопи, които проявяват дефекта си рядко отнема най-много време. При дефектни дънни платки понякога е възможно да се стигне до десетки часове измервателна дейност от страна на техника за да се локализира проблемът, а при рядко проявление на дефекта се добавя и тестване на лаптопът между извършваните дейности.

След диагностика повечето ремонти на лаптопи се извършват за няколко часа до 1-2 дни при наличие на части. Имаме на склад всички често срещани части, елементи и компоненти за лаптопи. При по-редки чипсети, видео чипове, мултиконтролери, клавиатури и вентилатори, от които няма наличности никъде в България, може да се наложи изчакване на собствен внос от чужбина, за което клиентът ще бъде предварително уведомен.

Нито в нашия, нито в който и да е било сериозен сервиз не се приемат изделия за ремонт в насипно състояние. Ако сте разглобили лаптопа си МОЛЯ, сглобете го обратно преди да ни го донесете. Не мислете, че ни улеснявате като носите лаптопа за ремонт разглобен! Тук поясняваме специално за клиентите, които ще отпратим за да няма недоволни: когато лаптопът е разглобен няма как да разберем дали той не е счупен механично при разглобяването. Това често се наблюдава при клиенти, които не желаят или не могат да го сглобят. След като ние си свършим работата и го сглобяваме (доста по-трудно понеже болтчетата не са групирани както трябва) се оказва, че нещо е криво, счупено, не се затваря и т.н. Също така, не можем да тестваме лаптопа при приемане за да се уверим, че то се държи по начина, по който смята клиентът! Непрофесионално и рисковано за нас е да приемаме изделия струващи от стотици до хиляди левове в такъв вид!