Ремонт на ударен лаптоп

счупен лаптоп

Тази статия е написана от SERVIZ.BG, с цел да добиете представа какви са последствията, когато ударите или изпуснете лаптопа си.

Не е тайна, че лаптопите са много крехка техника. Дори и по-слаби удари може да им нанесат сериозно поражение. Преносимите компютри системно са подложени на удари и сътресения по време на транспортиране или поради непохватността на ползвателя им, могат лесно да паднат от масата и т.н. Всичко това се задълбочава от конструктивните особености на лаптопите, в частност от вградения екран и хард диска. Затова не е чудно, че ударите са една от най-разпространените причини за повреди при лаптопите.

Как протича повреждането на лаптопа след като е ударен?

Ударите са едни от най-опасните въздействия върху лаптопа. Работата е там, че при удар може да бъде повреден практически всеки компонент. Да вземем за пример монитора (течнокристалната матрица). В резултат на удар могат да се счупят лампите на подсветката, което ще доведе до неработоспособност на екрана и необходимост от ремонт на дисплея, който трябва да бъде извършен в специализиран сервиз. И това още не може да се счита за сериозно последствие. Много по-лошо е, когато се счупи матрица или се получи разслоение на стъклото на мястото на