Сервиз за ремонт на лаптопи Dell в София

Serviz.bg извършва диагностика и ремонт на лаптопи Dell, като предлагаме извънгаранционно обслужване. И в двата ни сервиза в град София извършваме софтуерни, хардуерни услуги и профилактика за лаптопи Dell след изтичане на гаранцията им. Intel базираните Inspiron N5010, N5110 и AMD базираните Inspiron M5010, M5110 са от най-популярните модели лаптопи за България. Сервизните ни специалисти са добре запознати с тях и практически сме диагностицирали и отремонтирали почти всички видове проблеми, които могат да възникнат. Разбира се, при нас са постъпвали за ремонт лаптопи Dell не само от серията Inspiron, но и от други серии като Vostro, XPS, Studio, Precision, Latitude и геймърската серия на Dell, Alienware.

Преносимите компютри с марката Дел са специфичен продукт и независимо от модела, често имат идентични проблеми. Най-големият процент повреди при лаптопи Dell е вследствие на небрежност. Проблемите подредени по популярност са:

 1. Не се извършва регулярна профилактика, в резултат лаптопа Dell прегрява.
 2. Лаптопът Dell е залят и резултата е късо съединение или корозия.
 3. Лаптопът Dell е ударен (бутнат, изпуснат, затиснат), в резултат на което не работи ефикасно или напълно спира да работи.
Loading...

Износването на един лаптоп Dell като резултат от ежедневната му употреба не се покрива гаранционно. Това включва:

 • Износени панти – често срещан проблем в нашият сервиз, с който се сблъскват много модели и марки лаптопи, особено след 2-3 години употреба.
 • Прегънати и пречупени кабели на зарядни устройства.
 • Намалял капацитет на батерията. Износването е част от нормалната експлоатация на батериите. Дали батериите са оригинални за Dell или са съвместими заместители износването е неизбежен процес при натрупването на цикли на зареждане и разреждане.

В случай, че се налага извънгаранционен сервиз на вашия лаптоп Dell, в Serviz.bg можем да ви предложим голямо разнообразие от резервни части и консумативи.

Ето и някои примери (валидни към Януари 2019):

Ремонт на лаптопи Dell– хардуеренЦени
Диагностика на лаптоп Dell (диагностика се заплаща, само ако след нея не се извърши ремонт)25лв.
Почистване на лаптоп Dell от прах (с цялостно разглобяване със смяна на термо падове и паста)35лв.
Ремонт на дънна платка на лаптоп Dell (ако се наложи да се влагат части, те отделно се заплащат)85лв.
Смяна на захранващи букси Dell (буксите се заплащат отделно, повечето са на символични цени около 5лв.)45лв.
Смяна на дисплей на лаптоп Dell (цена само за труда, на склад нови и втора употреба матрици)35лв.
Ремонт на матрица на лаптоп Dell (ремонт по електрониката и подмяна на лампи за подсветка)65-85лв.
Препрограмиране на дефектен BIOS на лаптоп (разпояване на биоса и презаписване на програматор)85лв.
Смяна на BGA интегрални схеми на лаптоп - видеочипове и чипсети (посочената цена е само за труд)95лв.
Презапояване на BGA интегрални схеми - reballing (само при все още здрави видеокарти и чипсети)95лв.
Софтуерни услуги за лаптопи и настолни компютриЦени
Почистване на компютър от вируси (премахване на malware, trojan generic, изскачащи прозорци и др.)15-25лв.
Оптимизиране на операционни системи за бързодействие (Win 7, 8, 8.1 и 10)15-25лв.
Инсталиране на операционна система (включва инсталиране на всички драйвъри, само с лицензиран софтуер)25лв.
Поправка на лоши сектори на хард диск (има смисъл само при малък брой лоши сектори)15лв.
Общи софтуерни услуги – цена за 1 час15лв.

В Serviz.bg също така предлагаме компоненти за продажба и подмяна за лаптопи Dell. Частите за Дел, които поддържаме на склад  включват: клавиатури, матрици, панти, капаци, корпуси, вентилатори, зарядни, батерии, HDD, SSD, RAM памети, букси и други.

Често извършвана услуга е и ремонтирането на тези компоненти. Сервизните ни специалисти имат богат опит в отстраняването на различни по сложност проблеми и компютърните ни сервизи са професионално оборудвани за тези цели. Освен големият набор от ръчни инструменти, поялници и тестери, разполагаме с безмаслени компресори и BGA станция, които използваме за първокачествена профилактика и ремонт на лаптопи Dell.

В serviz.bg предоставяме услуги с високо качество и се стремим да предложим на клиентите си бързи и достъпни решения на проблемите им. Услугите, които предлагаме са с гаранция*.

В сервизите ни досега са постъпили над 100 различни модела лаптопи Dell от сериите Inspiron ,Vostro , XPS, Studio, Precision, Latitude и Alienware, и ние сме синтезирали следният списък от най-често срещани проблеми:

 • Проблеми с охлаждането на лаптопи Dell
 • Проблеми с дисплея на лаптопи Dell
 • Проблеми с вентилатора при лаптопи Dell
 • Проблеми с операционната система на лаптопи Dell
 • Проблеми със захранването на лаптопи Dell
 • Проблеми с клавиатурата на Dell
 • Проблеми с диска на лаптопи Dell
 • Амортизирани или удряни лаптопи Dell

сервиз в София

Ето и топ 30 модела лаптопи Dell посещавали сервиза ни за ремонт (обновен към Януари 2019):

 1. Dell Inspiron N5110
 2. Dell Inspiron N5010
 3. Dell Inspiron 3521
 4. Dell Inspiron 3537
 5. Dell Inspiron 5558
 6. Dell Inspiron N7010
 7. Dell Studio 1555
 8. Dell Inspiron 1545
 9. Dell Inspiron 1564
 10. Dell Inspiron 1750
 1. Dell Precision M6600
 2. Dell Vostro 1015
 3. Dell Vostro 1710
 4. Dell Inspiron 1525
 5. Dell Inspiron 3542
 6. Dell Inspiron 3721
 7. Dell Precision 5520
 8. Dell Inspiron 5521
 9. Dell Inspiron 5720
 10. Dell ALIENWARE 17
 1. Dell ALIENWARE M18X
 2. Dell Latitude E5520
 3. Dell Latitude E5530
 4. Dell Latitude E6400
 5. Dell Latitude E6410
 6. Dell Latitude E6420
 7. Dell Latitude E6500
 8. Dell Inspiron N5040
 9. Dell Inspiron N7110
 10. Dell Studio 1557

Следва списък с често срещани проблеми при лаптопи Dell:

 • Dell Inspiron 31xx; Inspiron 7347; Inspiron 7348; Inspiron 5545, Inspiron 5567; Inspiron 7537, пукащ звук от говорителите – решението е деинсталиране на Realtek драйверите и инсталиране на Windows драйверите по подразбиране. Посещение с лаптопа в сервиз за ремонт не е необходимо.
 • Dell Inspiron 3147, проблеми със звука на слушалки и на говорители – изключете power saver mode на Windows или изпълнете предната точка. Ремонт на лаптопа не се извършва.
 • Dell Inspiron 3158, проблеми със звука – системни настройки на Windows са на 96Khz или 192 Използвайте максимум 48Khz. Посещение в сервиза ни не е необходимо.
 • Dell Inspiron 53xx и 73xx, проблеми със звука – често възниква проблемът цитиран в първа точка. В някои случаи изключването на „Switch to battery save mode when battery is low“ помага за решението на проблема. Друга опция е изключването на Посещение в сервиза не е необходимо.
 • Dell Inspiron 53xx и 73xx, проблеми със звука – Не може да се регулира силата на звука или няма никакъв звук. В някои случаи при сглобяването на лаптопа, е възможно винт да прекъсне звуковият кабел. Налага се посещение на сервиз и подмяна на дефектиралият компонент.
 • Dell Inspiron 5368, проблем със звука – Когато батерията падне под 50% звукът се намалява автоматично за период от около 10-20 секунди. Решението е да се изключи „Dell Extended Battery Life Options“. В такъв случай проблема се наблюдава само когато батерията падне под 15%. Не е необходим друг ремонт.
 • Dell Inspiron 31xx, слушалките са включени, но звука продължава да се чува през говорителите – Трябва да се включи към стартиращите програми Waves MaxxAudio Service. Рестартирайте компютъра. Възможно е настройката да се загуби при хибернация. Не е необходимо посещение в сервиз.
 • Dell Inspiron 7353; Inspiron 7359, няма звук след обновяване на BIOS до 10 A08 – Решението връщане към 1,06. Можем да извършим тази услуга в нашите сервизи.
 • Dell Inspiron 7368, в началото на всеки медиен файл се чува силен кликащ звук – решението е обновяване на Realtek драйверите минимум до версия 6.0.1.7908. Посещение в сервиза не е задължително, но ние можем да ви помогнем за пълна и коректна инсталация на драйверите.
 • Dell Inspiron 3450 при стриймване на видео, звука се увеличава и намалява самостоятелно – свалете новите драйверите на Realtek от страницата на Посещение в сервиз не е задължително, но ние можем да ви обновим тези и останалите драйвери до стабилна версия.
 • Dell Inspiron 5559 на Windows 10 AU (anniversary update), звука не работи след включване на лаптопа, но работи след рестарт. Решението е да се изключи „Turn on fast startup“ от „Control Panel>Hardware & Sound>Power Options>System Settings>Shutdown Settings>Turn on fast startup“. Ремонт на лаптопа не е необходим.
 • Dell Latitude E6540 звука не работи при използване на докинг станция – обновете BIOS до А17. Ние можем да обновим BIOS до препоръчаната или по нова версия.
 • Dell Latitude E7270, няма звук – в BIOS има настройка „Enable Audio“, която трябва да се включи. Не е необходим ремонт на лаптопа.
 • Dell Latitude E7440, с Windows 10 има проблеми със звука – преинсталирайте драйвера на звуковата карта. В сервиза можем да инсталираме всички драйвери на лаптопът ви за Windows 10.
 • Dell Precision M4800 няма звук на слушалките – Необходимо е да се деинсталира последното обновяване на
 • Dell XPS 9350 & 9550 проблеми със звука – След пълен shutdown видео и аудио файлове не могат да стартират и зареждат постоянно; слушалките не работят ако лаптопа не е включен с тях; статичен шум от говорителите; няма звук. Тези проблеми се решават чрез множество различни стъпки. Обновяване на Windows, драйвери и BIOS. Препоръчваме посещение в сервизите ни за инсталиране на драйвери, ОС и BIOS до стабилна версия.
 • Dell XPS 9360 проблеми със звука – симптомите и тук са многобройни възможно е лаптопа да няма звук в стандартната версия на браузера Google Chrome. Трябва да се инсталира Chrome Canary; Звука да заема 30% от ресурса на процесора когато се използва Skype, Viber и т.н. Решението на проблема е обновяване на драйверите и смяна на Chrome, ние можем да Ви предложим софтуерни услуги и да решим тези проблеми.
 • Dell XPS 9530 проблеми със силата на звука – При ОС Windows 10 звука е много тих. Трябва да се деинсталират звуковите драйвери от Dell и да се инсталират драйвери от сайта на Microsoft. Посещение в сервиз не е задължително, но за ваше удобство ние можем да инсталираме всички драйвери до стабилна версия на вашият лаптоп.
 • Dell Latitude E6530, E6430, E6330 проблем със сигнала на безжичният интернет при затворен лаптоп – Когато лаптопа се ползва на докинг станция е предвидено да се използва и интернет с кабел. В случаите когато това не е възможно и се налага ползване на Wifi е препоръчително да държите лаптопа отворен, тъй като металната рамка заглушава сигнала.
 • Dell XPS 13 проблеми с батерията – Лаптопът е с QHD touchscreen матрица, която изразходва бързо батерията. Обновяване на BIOS е решение което намалява разхода на енергия с 25%. В сервиза можем да обновим BIOS до последна версия.
 • Dell XPS 13 проблеми с USB-C порта – порта се изключва на нерегулярни интервали. Към момента няма стабилно решение на проблема. Можем да ви предложим заместващ вариант като намалим силата на WiFi на 75%.
 • Dell XPS 13 проблем с екрана – екрана примигва постоянно и практически прави лаптопа неизползваем. Решението е да се повиши яркостта до отстраняване на проблема. Ремонт на лаптопа не е необходим.
 • Dell, серия Alienware, модели 13, 15, 17 R2, 14, 17 R1, 18, ALPHA, Area-51 R2, Aurora R4, X51 R2 ОС не може да зареди или лаптопа се рестартира през черен екран постоянно – Конфликт с Windows 10 е причината за този проблем. Secure Boot в BIOS трябва да се изключи. Посещение в сервиз не е задължително.
 • Dell Alienware X51 R2 и AMD видео карта, след обновяване на Windows 10, системата зарежда на черен екран. Мишката се вижда. Проблема е че Windows включва настройките за два включени монитора. Преместете кабела на монитора от DVI на HDMI. Посещение в сервиз не е необходимо.
 • Dell XPS 9560 проблем с драйвера на Intel – “Devices and Printers” работи изключително бавно. Обновяване на драйверите за чипсета от Intel е решението на този проблем и посещение в сервиза не е необходимо.

В сайта ни, ще намерите много допълнителна информация, която ще ви помогне да разберете какви са необходимите профилактични грижи, които трябва да полагате за своя лаптоп Dell.

Имаме и детайлно описание какви стъпки да предприемете при различни инциденти:

*с някои изключения, като измиване на залети и корозирали лаптопи